12 март 2009

Сиа говори за работата си с Кристина Агилера


Кристина Агилера реши, че Сиа е идеалният човек който да пише песните за новия й албум.
Миналият месец Сиа долетя до Лос Анджелис заради сътрудничеството си с Агилера, с едва 200 долара в джоба си, след като бе измамена от хитрия си счетоводител.
След като похарчи повечето от парите си в "LA Facial", Фулър откри, че вече няма пари дори за едно кафе от Starbucks.
Да, сега Сиа говори от домашното студио на мулти-милионерката Кристина Агилера, която пък от своя страна "отпусна" на Сиа своята маникюристка/педикюристка Лида."Лида идва два пъти седмично в къщата на Кристина за да й направи маникюра и педикюра, след това ми я отпуска за няколко часа," казва Фулър.
"Животът е сюрреалистичен и страхотен."
Когато Агилера позвъня на Сиа да я помоли да пише песните за албума й, тя [Кристина] каза, че иска "да навлезе в света й".
Сега австралийската изпълнителка е замаяна от екстрите в Кристиналенд: маникюри, педикюри, масажи, докато тя [Сиа] работи в студиото в задния двор на къщата й, която Кристина купи от семейство Озбърн.
"Това е домашното й студио," казва Фулър."Не е като повечето домашни студиа на моите приятели.Те имат само по един микрофон в спалнята си."
Песента на австралийката "Breathe Me" - от 2005 година - е една от любимите на Агилера.
"Очевидно песента "Breathe Me" е една от любимите й, както и на други хора.Но тя спомена още 7 нейни любими песни, които са от първия ни албум с групата Zero 7, като например "Destiny" и "Distractions", и песен на име "Moon" от последния ми албум, които никой не е посочвал като любими. Това й припечели точки, тя е добър слушател, знае песни от по-ранните ми албуми, за които на никого не му пука.Това е доста ласкателно от нейна страна."
Докато Фулър е шокирана от новината, че Кристина знае коя е, чувството е взаимно - Сиа не спира да хвали баладата на Агилера "Beautiful".
"Ето затова съм тук.Това е моят бранш.Аз съм от бранша на баладите," споделя Сиа.
"Заедно записахме няколко невероятни песни.Ще сложа всяка една от песните в някои от албумите ми.И това е цялостно сътрудничество.Има артисти които влизат, казват "Искам да напиша песен за еди-какво си" и си тръгват. Ти пишеш песента и те печелят славата.Такова нещо в работата ни с Кристина няма.Тя помни дните и моментите които сме прекарали."
От сътрудничеството им (в което участва и басистът на Сиа - Сам Диксън) вече е излязло нещо - записали с четири песни, но Агилера иска още.
"Има някои моменти които никога няма да забравя," разказва Сиа."Страшно се развълнувах когато за първи път чух Кристина да пее на висок глас в стаята.Тя е като наркоман.Може да си позволи да поеме някои рискове.Тя е на място в кариерата си, в което може да направи албум и да продаде милиард копия от него, защото все пак тя пее в него.Това е нейният глас.Всичко което докосне се превръща в злато."
Въпреки това, че албумът на Кристина ще е в електро стил, след като ще работи с хора като Goldfrapp и Ladytron, Сиа ще продължава да върши работата си както си знае.
"Не съм слушала всичко което е правила преди, защото не исках да се люшкам между стиловете музика.Тя искаше моят стил и моята индивидуалност и ето ме тук.Това е голяма привилегия след като тя пожела да навлезе в моя свят.Тя е удивителна и с нея се работи лесно.Това е мечтаната за мен работа.Наистина невероятно.Това е старт на моят нов живот."
Всъщност така е.След Агилера, Фулър работи с Наташа Бедингфийлд, която използва нейни неиздадени песни.
"Обичам хип-хопа и имам колекция с градски песни които написах за забавление.Не съм ги сложила в албума си, защото хората ще ми се смеят и ще ме сочат с пръст," споделя Фулър."Затова реших да ги дам на Наташа."
Сиа също така получила телефонно обаждане от Beck, който й предложил услугите си.
"Той ми каза: "Написал съм няколко парчета за следващият ти албум" и затова сега съм страшно развълнувана.Обожавам го и наистина харесвам вкуса му за музика."
Фулър призна, че в момента пише текст за песен за "една голяма поп-звезда", чието име тя отказва да назове, но ни намекна коя е."Един от предишните й текстове е един от любимите ми.Пее се за глупаци и е страхотен" - само предположение, но може би ще е Шакира.
Този нов живот - да пише песни за звездите, вече е откъснал Сиа от земята.
"Всичко започна миналата година," споделя Фулър."Незнам кой ме въвлече в поп света, но този свят е толкова просторен, че мога да съм небрежна и бърза в писането на песни.Само като прочистя ума си и текстът сам си идва, лесно ми е.Кристина ми каза: "Толкова е лесно да се пишат песни с теб" и за мен това е страхотен комплимент."
Третият албум на Сиа - "Some People Have Real Problems" - се реализира през януари миналата година.
Скритата в него песен - "Buttons" - се превърна в радио хит, а самият албум бе под номер 26 в класацията US chart.
Успехът бе внушителен, имайки се на предвид, че Сиа отказа всякакви сделки относно албума, които щяха да й донесат повече слава и повече успех.Тя ще завърши албум номер 4 през април месец, след което ще се позанимава със "скучната политика".
Всъщност Сиа има знания за политиката.Тя сключи сделка с компания, в която вложи пари за да рекламират и продават албума й "Some People Have Real Problems".
"Не ми е нужна компания за издаването," казва Фулър."Заделила съм 1 милион за новият ми албум.С тези пари ще платя на музикантите, на себе си, на компанията за маркетинг, на PR компанията.Тогава ще сключа сделка за разпространяването на албума.Ще направя всичко което компанията ще направи за мен.
Ще направя това само за този албум.Това си е риск, ако се проваля, никой няма да иска да инвестира в мен следващия път, но звукозаписната компания ще ме допусне.За мен е страхотно, хубаво е да водя свежи преговори всеки път когато направя албум.Може пък и в това да се проваля и ако се случи просто ще се застрелям в крака.Но въпреки това съм уверена в себе си и ще направя още един добър албум."
Както и да е, Сиа все още не може да повярва каква известност получи след като се разбра, че тя пише песните за новият албум на Кристина Агилера.
"Затова е чудесно да пиша песните й.Това ми дава свобода в соло кариерата.Ако нещата които правя придобият успех чрез реклама, вече няма да се занимавам толкова с бизнес, колкото с пътуване и рекламиране.
Идеята да бъда знаменитост може да ми е била мечта когато съм била на 10 годинки , но сега, когато съм на 33, не е."
Фулър получи кратка слава миналата година, когато се прочу с връзката си с лесбийката J.D. Samson.
"На никого не му пука," споделя Сиа."На хората им пука за шестте седмици в които бях известна.Сега е 2009 година - всеки е гей, всеки хетеро, всеки се справя по някакъв начин.Това са стари новини.Вече е старомодно да си гей. "